D . i z a j n .com

Cena praćenja i analize posete sajta

Cena ne-praćenja statistike vašeg sajta je mnogo veća od one da nekome plaćate da to radi za vas!

Za {xyz} dinara mesečno možete dobiti statistiku sajta lepo sažvakanu sa dodatnim objašnjenjima kako da promenite loše parametre. 

Pogledamo prikačenu sliku. Ona je veoma prosta i samo je mali deo statistike koju možemo imati. Iz ovog malo fragmenta već se može doneti nekoliko korisnih zaključaka. 

statistika posete sajta

U tabeli se vidi 10 najposećenijih stranica. Zanimljivo je da posetioce mnogo više zanima da pogledaju stranicu "Naš tim" nego stranicu "O nama". Znači da posetiocima je bitno da vide ko su osobe sa kojima dolaze u kontakt - ovo je potpuno ljudski jer suvoparne tekstove "O nama" retko ko čita. Kada ovo znamo iskoristićemo stranicu "Naš tim" da na njoj prikažemo najbitnije podatke koje se tiču same firme. 

Za očekivati je da stranica "Cenovnik" bude jedna od posećenijih. Ljude uvek najpre zanima cena pa na osnovu toga odlučuju da li će se zadržati na sajtu. Zainteresovani zatim posećuju stranicu "Raspored časova". 

Ono što je cilj svakog sajta je ostvarivanje kontakta, bilo kroz zapisivanje telefona, web formular, email ili kroz uvezivanje na socijalnim mrežema. Ovde vidimo da je "Kontakt" stranica poprilično posećena. U dubljim analizama otkrili bi smo koliko puta je iskorišćen web forma za kontkat - što je ulitimativni cilj. 

Više o analizama posete u nekom drugom članku. 

Oznake: cene, izrada sajta, google analytics