D . i z a j n .com

Zvezde na dlanu (2009)

Ovo je jedan mali sajt, mada nijedan sajt nije mali ako služi svojoj svrsi - zvezdenadlanu.rs je upravo takav. 

Zahtev klijenta je bio jednostavan i prijemčiv sajt gde bi se lako objavljivali tekstovi iz astrologije. Jedini dodatni zahtev je bilo postojanje Newsletter sistema. 

Najbolje da prvo pročitate komentar autorke sajta...


U astrološkom radu kao i u svakom drugom poslu gde klijenti sa velikom nadom žele da saznaju uzroke svojih problema, moguća rešenja i buduće životne izazove, od velike je važnosti smiren um i zdrava doza empatije. Vođena ovim stavom, želela sam sajt koji bi baš ovo znao da prenese mojim klijentima. Digitalna prezentacija bilo kog tipa je zapravo lice vašeg posla a samim tim i vas samih. To je prva poruka tržištu u kome se jasno očitava naš kvalitet i stručnost.

Od trenutka prve posete mom sajtu, mnogo puta sam čula od klijenata da isti deluje umirujuće, skladno i jednostavno a upravo je takva priroda odgovora koji očekuju od mene. Često je baš to razlog zašto se meni obraćaju. Na sajtu ne postoji neželjene reklame, bljeskajući efekti koji odvlače pažnju i dosađuju.

Silvana Đorđević  

Prezentovali smo par gotovih template-a i na kraju zajednički odabrali jedan koji se svima dopao. Template smo, naravno, prilagodili, instalirali, testirali i sajt je bio spreman za puštanje. 

zvezdenadlanu

 

Najbitnija stvar je bila upoznavanje autorke sa Joomla CMS-om i njena obuka kako bi samostalno mogla ažurirati sajt. 

Moramo je pohvaliti ona je to lako savladala i nakon toga sav sadržaj je njen samostalan rad. I to ne samo članci već i razni dodaci koje je vremenom dodavala u desnoj koloni kao i rad sa newsletter-ima, itd. 

Iako "Zvezde na dlanu" ima sva svojstva blog-a on to nije. U suštini on je veoma ličan i za ljubitelje horoskopa veoma lepo mesto za čitanje i informisanje. Veoma nam je drago što je autorka maksimalno iskoristila web i već 7 godina ažurira i piše korisne članke na svom sajtu. 

Pošto je sajt rađen 2009. godine, kada mobilni telefoni još nisu vladali i ideja o Responsive dizajnu je tek počela da se stvara, tako i ovaj template nije imao podršku za mobilne telefone. Ali to uopšte ne smeta i on je sasvim lepo čitljiv i preko njih.

Ako ste poštovalac astrologije svakako vam preporučujemo da posetite http://www.zvezdenadlanu.rs

zvezdenadlanu.rs logo

Oznake: portfolio, izrada sajta